SERVPREST-IMS
REPREZENTANT IN ROMANIA ECHIPAMENTE COMPLETE SPALATORII-CURATATORII CHIMICE INDUSTRIALE SI PROFESIONALE
CONSULTANTA-VANZARE-SERVICE**MASINI DE CURATAT-SPALAT CHIMIC**CALANDRE**USCATOARE DE RUFE**MESE CALCAT RUFE**ACCESORII
AVIM ARM CONSULTING srl
CRAIOVA str.Targului nr 26
Tel.0744.528.453
WYSIWYG Web Builder
GREEN CLEAN by AVIM
CURATATUL CHIMIC UMED - WET CLEANING

In primul rand trebuie subliniat faptul ca tehnologia de curatat umed are in Romania peste 50 de ani. Aceasta tehnologie pleaca din antichitate, cand in Roma antica se folosea la curatat urina de camila si apa.
In secolul 19 odata cu dezvoltarea industriei chimice apare curatatul chimic sec.
Metoda de curatat in apa insa nu a disparut fiind utilizat in continuare pentru curatatul obiectelor la care se preta.
In anii 90 ai secolului trecut a inceput sa castige teren din nou curatatul in apa, urmare a presiunii impotriva utilizarii solventilor in curatatoria chimica.
Aceasta tendinta a fost accentuata de aparitia chimicalelor (detergenti, apreturi, solutii de scos pete) destinate special acestei tehnologii, a masinilor de spalat speciale sau programatoarelor care permit creerea de programe speciale. In acelasi timp producatorii de tesaturi si confectii au reusit sa creeze produse care permit in proportie de aproape 99% curatatul in apa.
Se poate afirma ca apa este cel mai bun solvent cu anumite limitari la petele de natura grasa.
Acest dezavantaj a fost inlaturat prin creerea de detergenti care actioneaza in apa cu eficienta asupra acestor pete fara a deteriora textilele sau pieile.


Curatatul chimic umed permite la ora actuala curatatul in totalitate a tuturor obiectelor de imbracaminte exterioara, de la camasi pana la imbracamintea de ocazie Ca oricare din tehnologii are avantaje si dezavantaje. Ca si avantaje amintim
Calitate mai buna
Obiectele sunt mai curate,mai proaspete si mai igienice decat in alte procedee de curatat
Curatatul matasii naturale, a obiectelor de imbracaminte tratate prin impregnare din fire sintetice si in amestec este mult mai eficienta si mai protectoare si in cele mai multe situatii cu mai putine riscuri ca si curatatul in solventi.
Curatatul umed prin respectarea tehnologiei corecte la umed a obiectele tricotate din lana sensibila, din casmir, din Lambswool este mult mai bun si cu riscuri mai putine ca in percloretilena. mai igienica;mai menajanta;corespunzator mediului si omului, impactul asupra mediului si securitatii muncii este mult mai redus ca si in cazul utilizarii solventilor
Ca si dezavantaje putem spune:Sortarea obiectelor,costumelor,sacourilor din vascoza sau din panza,tricotaje sensibile,produsele colorate viu din matase necesita mai multa atentie si cunostiinte profesionale mult mai temeinice ca in cazul curatatului chimic sec.
Uscarea se face in alt utilaj;Necesita mai multa manopera la calcare;Mai exista confectii care nu se preteaza la acest procedeu Cheltuiala finala in cazul curatatului umed al obiectelor din bumbac si amestec este mai mic ca in cazul curatatului sec. In cazul pantalonilor, rochiilor si puloverelor este comparabil cu cea din curatatul sec. In cazul sacourilor si paltoanelor din lana cheltuiala finala este mai mare ca si in cazul curatatului sec. Ca sa lucram eficient in curatatul umed este necesar sa avem cunostiinte profesionale specifice si sa desfasuram o munca constiincioasa.Rata de esec referitoare la textile nu este la fel de mare ca in curatatul umed sec.>>..CITESTE MAI DEPARTE DESPRE DOTAREA NECESARA

Powered by SERVPREST-IMS
service@servprest-ims.freeiz.com
MATERIALE SI SOLUTII CHIMICE IMPORT

SEITZ GmbH GERMANIA
Pentru uz profesional-industrial
Curatatorie-spalatorie-chimica-industriala
Solutii curatire umeda si uscata
Detergenti si solventi
DRY& WET CLEANING SOLUTIONS

100 YEARS EXPERIENCE
INDUSTRIAL MACHINES SERVICE ROMANIA
INDUSTRIAL MACHINES SERVICE ROMANIA
www.000webhost.com